MOTTO

"Sweat cleanses from the inside. It comes from places a shower will never reach."
Dr. George Sheehan

"There's no such thing as bad weather, just soft people."
Bill Bowerman

"To give anything less than your best is to sacrifice the gift."
Steve Prefontaine

FUTÓBLOG

Az ÉN blogom. Elvileg sok futás és sok fogyás - a gyakorlatban sajna kicsit lelassult mindkettő. Az életem fenekestül felfordult a 2009-es évre és igen nehéz az alapvető dolgokat is megszerveznem, nemhogy a futást. De nem adom föl! Napi eredmények, érzések, siker és kudarc. Kezdő (és haladó?) futóknak kellemes hely lehet ez, másoknak valszeg kevésbé érdekes. Ha van kedved, maradj és olvasd a mindennapjaimat, tanácsolj, kommentálj.

STATS

MAGASSÁG: 165 cm
JELENLEGI SÚLY: 72 kg
KIINDULÓ SÚLY: 83 kg (2008. március 25.)
CÉLSÚLY: 55 kg (asap)
2011 MÁJUS: 62 kg

Friss topikok

  • Szonja1224: Szia! Nagyon sajnálom, ami a lábaddal van... de leginkább azt, hogy a futás hiányát szenveded miat... (2012.10.18. 09:21) 136 - Days 2-3-4
  • norcsifut: Te jó ég! Vigyázz magadra! Jobbulást! (2012.05.07. 13:40) 132
  • norcsifut: Hello-hallo! Hogy állsz? Gondolom nincs időd írni (na jó én inkább nem szólok semmit az irományok ... (2011.09.27. 21:45) 121
  • norcsifut: @wannabeskinny: Helyes! Várom ám :) (2011.07.15. 14:19) 111
  • norcsifut: Hűha! Nagyon szép időket mész mostanság! Gratulálok! De azért én is megdorgállak egy kicsit :) Irg... (2011.06.13. 19:02) 109

139 - Day 49

2013.04.20. 21:05 :: wannabeskinny

A héten rendesen futottam. Végre! Mindösszesen 275 percet. Táv... kb 36 km volt ez, nagyon lassú, de stabil, összesen 4 alkalom: 8-8, 10-10 km. Holnap még megyek egy 75-80 percet, kedd pihi, szerda pedig ismét óra+. A pihenőnaptól sokat várok, kíváncsi vagyok, szerdán hogy fog menni az edzés!

Szólj hozzá!

138 - Days nemtommennyi mert nagyon el vagyok maradva...

2012.11.11. 19:47 :: wannabeskinny

... a következő alkalomra kiszámolom, ígérem.

Most csak le akartam jelentkezni; futogattam párat, de csak lábat teszteltem. Ma este viszont a utolsó lábteszt volt - jövő héten még megyek amikor csak tudok, kis rövidkékre. Aztán pedig hívom a Mestert és fölvesszük a fonalat ott, ahol letettük egy hónapja. 

Jaj. Akarom mondani, yaaaay! :)

Szólj hozzá!

137 Days 5-14

2012.10.22. 19:35 :: wannabeskinny

Lassan, de biztosan csak beindul ez. Az első hét igazán nyugisan telt ugyebár, hála a sérülésnek. A második héten futottam egy 25 perces 4 km-t, egy hete hétfőn, ma pedig egy méglájtosabb 27 perceset. Igazság szerint ez kicsit túlságosan is lájtosra sikeredett, ha engem kérdezel. Holnap ismétlés. Kicsit azért jobbat várok ennél, de a cél még mindig a bokám kímélése, mert ha azt most elcseszem, akkor ebből nem lesz maraton. Szóval türelem, türelem, mást sem mondogatok magamnak. Örüljek, hogy legalább már galoppozhatok egy kicsikét....

Szólj hozzá!

136 - Days 2-3-4

2012.10.11. 10:03 :: wannabeskinny

Semmi de semmi nem történik, én meg tűkön ülök. A lábam lilasárgazöld és dagi. Szépen javul, ámbárnohajóllehet. Tudok rajta járni. Itt egy pár ilyen volt - ilyen lett fotó (kedd és szerda reggeli állapotok):

pici 01.jpg pici 02.jpg

Feketenadálytő-cseppekkel kenegetem, jégzselézem, felpolcolom és van egy ilyen Futuro bokaszalagtartó zokniszerű izém, abban szoktam jönni-menni. 

Hát ez van. Szívás. Megaszívás. De muszáj türelemmel lennem, nehogy mégnagyobb legyen a baj...

1 komment

135 - Day 1

2012.10.08. 21:45 :: wannabeskinny

Megvolt a teszt 10 km.

1:04:28. 3.6 km-ig szárnyalltam, élveztem, az idő remek volt, hűvöskés, semmi szél... aztán jött egy lyuk. Belefutottam, jobb boka reccs, én meg vigasztalhatatlan voltam. Sírtam, toporogtam, próbáltam bokakörzéseket csinálni, szédültem, szitkozódtam, leguggoltam, fölálltam, ez kb 3 percig tartott. Aztán szép lassan elindultam és befejeztem a nyavalyás 10 km-t. Így lett az eredmény az, ami lett. És ez biztató. Kb ugyanott vagyok, mint amikor leálltam. Ez nagyon jó. 

Örülök, hogy nem fejeztem be 3.6 után, de majd nem fogok, ha holnap nem bírok lábra állni. Most gumifásli, alatta jó adag Diflac. Rajta mirelit kukorica. Holnap felpolcolom, kenegetem, befáslizom, hogy tartson. Óvatos bokakörzés. Majd meglátom. 

Nem is én lennék, ha mindez nem a legelső alkalommal történne. Norcsi is így járt, amit leír könnyről, meg nem álló autókról, telefonról, az kb. nálam is igaz volt. Én szerencsére föl bírtam állni, ma este nem fért bele, hogy ne tegyem. De mondom, majd holnap kiderül, mennyire volt ez jó döntés... Norcsi, remélem azóta sokkal jobban vagy!!!

Szólj hozzá!

134

2012.10.07. 18:52 :: wannabeskinny

Ismét itt. Ééééégen... a 2012-es év nem kifejezetten a futásról szólt. A térdfájás, ez a diszplázia, kihagytam, aztán mégtöbbet kihagytam, aztán most, hála Ancsa sporttársnak, megint futok, kocogok, heti 2-3x minimum egy órát. Nagyon lassan, de annál biztosabban.

Aztán most... ma... SPAR maraton. Volt egy szállóvendégünk, egy kedves ismerős, Szarvasról, és mióta belépett a startzónába, megint érzem a régi lázt. Lázat. Nem tudom, hogy van ez helyesen, de mindegy is. Ez kellett hozzá, hihetetlen. 

A srác 5 órát tervezett magának és 4:09 alatt teljesítette a maratont. Amikor nekivágott, éreztem, hogy eljött az idő.

Maratont akarok futni. Ez a 2013-as év terve. 2013, 28. Budapest SPAR Maraton, vigyázz, jövök!

Egyébként annyi változott még, hogy futónagykövet már nem vagyok. Egyszerűen nem éreztem magam hitelesnek - hogy lehetnék futónagykövet, ha nem futok és minden egyes közös futás egy rémálom. Úgyhogy jónéhány hónapja átpasszoltam nálam alkalmasabbnak a pozíciót. 

Szólj hozzá!

133

2012.05.07. 17:33 :: wannabeskinny

Nem lesz műtét. Egyelőre. Fibrózus diszpláziám van, az MR szerint velőhöz hasonló állagú a cucc, ami a sípcsontomban van, így egyelőre hagyjuk, mert nem fenyeget törésveszéllyel, mivel a csontfal sem vékonyodott el... valami ilyesmi. Negyedévente megnézzük röntgennel, legközelebb augusztus 3-án, aztán ha változik (rossz irányba), akkor...

De nem fog. Mert elhatároztam, hogy nem fog. És én vagyok az erősebb!

Viszont futhatok. A fájdalom nem ettől van, szóval arra is figyelnem kell és ha megint előjön, Proenzi 3-kúra. De nem fog fájni többé. Mert ezt is elhatároztam.

Azóta futottam: 18 percet elsőnek, 3 belesétálással. Aztán 4 km-t két kerületi fiúval - nehezen, de ment. Ilyen boldog piros lámpa miatt még nem votam :) Aztán még 4 km jött, a fiammal rollerrel kísért... na ezt az "edzést" nem minősíteném. De nem is edzések ezek ugyebár. Csak kis örömfutások. Mindenesetre ez az alkalom nem volt túl nagy öröm... És végül tegnap, szintén kerületi futókkal, Szigetkör. Egy egész. Egyszer sem álltam meg és 35 perc lett, aminél sokkal rosszabbra számítottam...

Tök vicces, hogy már az is nagy szó, hogy lefutok egy Szigetkört megállás nélkül. De ez van. És - hosszú idő óta először - megint élvezem a futást. Nem kényszer, nem versenyzem az idővel, csak futok, mert futni jó.

A K&H-n mondjuk elindulok váltóban. Céges váltóban. 7 km lesz, szépen lefutom és ennyi. Összejött egy kerületi csapat is, erre külön büszke vagyok :) Szép lassan, de biztosan, csak beindulgat ez a futónagykövetség-dolog. Pedig nem is olyan rég még felhívtam a BSI-t, hogy visszalépnék, mert fölvágott sípcsonttal nem lennék túl hiteles futó...

 

Szólj hozzá!

132

2012.04.08. 18:15 :: wannabeskinny

Az idén nem futhatok. Tojásnagyságú ciszta van a jobb sípcsontomban. Ki kell vágni. Szívás.

1 komment

131

2012.03.24. 15:26 :: wannabeskinny

Hát igen. Jöhetnék gyakrabban is. Mögöttem a Balaton Szupernaraton, ahova céges csapattal mentünk. Nem is tudom elmondani, mekkora élmény volt. Jövőre is megyünk, ezúttal a túlélésnél konkrétabb céllal. Most 19:22:53 volt az időnk, ez alá szeretnénk menni amennyire csak lehet...

A térdem viszont nem jó. Fogalmam sincs, mi lehet vele. Meg nem rándult, ki nem ficamodott, el sem estem... mégis fáj, a gyúró szerint nem izom, a mentős szerint nem szalag... Kedd reggel megyek sportorvoshoz és nagyondenagyon remélem, hogy gyorsan kiderül, mi a bajom, mert nem tudok futni. A Vivicitta ugrott, lehet, hogy a Coca-Cola is... és ez rettenetes. 

Mindeközben futónagykövetkedek is, bár abban is lehetnék aktívabb (mindig lehet az ember aktívabb), már 31 tagja van a csoportnak, yaaay! A fiacskám pedig már egy hónapja atlétikára jár, a Honvédba. És még mindig van hozzá kedve. Mondanom sem kell, boldog lennék, ha leragadna az atlétikánál, ő választotta magának az úszás helyett (azt is kipróbálta persze), hátha így marad!

Hát ezek vannak. Nem sok...

Szólj hozzá!

130

2012.01.29. 17:45 :: wannabeskinny

Lesérültem. Vagy nemtom... a jobb térdem nagyondenagyon fáj, ha lépek, pláne ha futok. Kirendeltem ma a Szigetre pár kollegát, hogy Yours Trulyzzunk - ehhez képest mindösszesen fél kört bírtam futni. Nem mertem kockáztatni és komoly bajt csinálni magamnak. Iszonyatosan dühös és frusztrált voltam, hogy a kínjaimról már ne is beszéljek. Hazajöttem, vastagon Perskindol, masszír (furcsamód nyomásra, masszírozásra nem érzékeny a terület, elképzelésem sincs mi lehet ez) - a többit meglátjuk. Holnap azért megkérdezem a Mestert, mi a tippje, ő mindent tud. 

A tegnapi futásom viszont nagyon klassz lett, 2 kör a Szigeten, az első 33:32.3, a második 32:17.1. Jól esett és bár -7 fokot mutatott a hőmérő, csöppet sem fáztam, kellemes volt az idő nekem. Ha ilyesmi lenne a Balcsi Szupermarcsin, király lenne! Csak jöjjön rendbe a térdem, mert még edzenem is kellene a versenyre!!! Legközelebb kedden szeretnék menni, remélem addigra minden OK lesz.

Addig meg olvasgatom új szerzeményemet, a Pre-t, addig sem bosszankodok magamon...

Szólj hozzá!

129

2012.01.25. 08:13 :: wannabeskinny

Hú. Enyhén szólva fölgyorsultak a futós dolgok körülöttem. 1. Van ugye ez a céges futóklub. Meg a Balcsi Szupermarcsi. Ez így folyamatosan az agyamban duruzsol, ez a kettő így együtt, a klub építgetése meg az edzések meg hogy figyeli a cég a lépéseinket satöbbi. Aztán. 2. Tegnap este elmentem erre a Szenvedélyünk a futás beszélgetésre és hát remek volt. Komolyan mondom, nagyon jól szórakoztam és hasznos is volt, az előadók remekek, Pók János "Janó" pedig kifejezetten imádni való, eredeti jó arc, nem is gondoltam volna! Mindemellett... 3.  tadaaam... asszem én lettem a XIII. kerület BSI Futónagykövete... legalábbis nagyon úgy néz ki, mert már benne vagyok a nagyköveteknek küldött to do levélben és hát... még föl sem fogtam, atyaég!!! Későn jelentkeztem, a megválasztott kerületi nagykövet visszalépése után, egy kollegám, a XXII. kerületi nagykövet biztatott, hogy jelentkezzek, jelentkezzek, ami múlt pénteken meg is történt, erre tegnap kapom a to do levelet... PÖRÖG VELEM A VILÁG!!! És ami a fura: antiszoci létemre élvezem! Valami azt súgja hogy jó dolgok fognak velem történni, klassz lesz ez az év és... és... és imádom ezt az érzést, olyan rég volt már! Eddig mindig csak a rutin kis életem volt: munka, gyerek, rohanás, rohanás, aztán egy kis futás, este bedőlés az ágyba. Mostantól időt kell, hogy találjak a hobbimra is, mert már másokért is felelősséggel tartozom, nem csak szimpla hobbi... már nemcsak magamnak futogatok... és ez már nagyon kellett. Szóval, az ömlengést itt most lezárom és kíváncsian várom, mi jön - addig meg munka, gyerek, rohanás, rohanás, aztán ma este, ha minden sikerül és a szomszédnénim nem felejtette el a bébiszittelést, elmegyek egy 40 percecskére futni. Már nagyon várom. Ki kell futnom magamból ezt a rengeteg érzést, mert momentán minnyá fölrepedek az örömtől.

Yippeeee!!! Az élet szép - és futni jó! :) (Később jövök az update-tel.)

Update - 25:48 lett az időm ma este olyan 4.4 km-en. Jó tempóban, vidáman, klassz volt, élveztem és az idő is remek volt. Bárcsak ilyesmi lenne március 15-18 közt is!!! Legközelebb szombat, Sziget 2 kör. Aztán vasárnap Sziget 2 kör (Yours Truly). Jóccaka!

Szólj hozzá!

128

2012.01.22. 18:49 :: wannabeskinny

Hmm. Nagyon durván fújt ma a szél. A nap gyönyörűen sütött, hideg sem volt, de a szél... a szél az kemény volt, párszor majdnem odacsapott a korlátnak az Árpád-hídon, meg a kerítésnek a budai oldalon... No de. Azért csak kimentem és ha nem is remekeltem, azért a 2 kört megcsináltam. Belesétáltam orrot fújni meg pihenni, többször is, de az összidőm 70 perc lett, sétástól-Árpád-hidastól. 6:22-es tempó. Teljesen elégedett vagyok. Megvolt az első 3 edzéses hetem, mostmár tudom, mi a tempóm - kezdődhet a készülés!

Jövő héten asszem szerdán, pénteken és vasárnap megyek. Vasárnap a céges futóklub érdeklődő tagjai kicsapják magukat a Szigetre és Yours Trulyzunk egy kicsit. Gyertek ti is! ;o)

Szólj hozzá!

127

2012.01.20. 20:47 :: wannabeskinny

Hehh. Céges futóklubot szervezek. Még tavaly évvégén elkezdtem, de már nem volt bennem lendület, így csak létrejött a klub, aztán ennyi volt. Az idén viszont... az idén csináltam klubos e-mailcímet, tervezgetem a cikkeket a kéthavi newsletterekbe, ahol kaptunk egy kis sarkot, mindenféle klassz dolgokat szeretnék az újságba tenni: élménybeszámolókat, riportokat, amiket hoznak a többiek... és ami a legeslegfontosabb: sikerült elérni, hogy a cég támogassa a klubot anyagilag a Balaton Szupermaratonon - 4 fős csapatunknak fizetik a nevezést és a szállást. Remek dolog, hogy anyagi támogatást kapunk, nagy segítség, persze hogy. De ami talán ennél is fontosabb: az, hogy támogatnak, azt jelenti, elismerik a klubot, komolyan veszik és számítanak ránk. Ez különösképp melengeti a kicsi szívem.

Hanem aztán erre a versenyre komolyan kell edzeni. Egymást követő 3 nap lefutni 15-17 km-eket nem könnyű (az első nap a futóklub oszlopos tagjáé, ő egyedül kivégzi a 46.7 km-t, hármunkra vár a maradék 3 nap), pláne, ha az ember lánya október óta hanyagolja a rendszeres edzést és leereszt (és fölszed vagy 5 kilót). E héttől megint 3-szor megyek, 2 már megvolt: kedden egy 37 perc és most egy 55. Távot nem nagyon néztem, most a fő, hogy egyhuzamban sokáig bírjak futni. Vasárnap vár rám 2 Sziget-kör, az majd megmondja, milyen a tempóm, de nem lennék meglepődve, ha 6 perc fölött lennék jóval...

Hát mit mondjak: fel vagyok dobva. Még nehézkes a futás, de az ügyvezető bizalma extra erőt ad. Ráadásul ma jött meg Amazonéktól a Pre-könyv, azt fogom olvasgatni, ma már nem, met hulla vagyok, de holnaptól, és gyorsan rá fogok hangolódni a kemény edzéskre megint. Annyirajóóóóó!!! :o)

Szólj hozzá!

126

2011.12.24. 16:28 :: wannabeskinny

Mindenkinek Boldog Karácsonyt! :)

Szólj hozzá!

125

2011.12.13. 19:59 :: wannabeskinny

Szerintem visszatért belém az élet. Megint futok. Vasárnap 35 percet, ma 30-at, és a mai 30 úgy röppent el, hogy tulajdonképp lett volna még kedvem - de nem szeretném túlzásba vinni. Csak szép lassan. Célok: márciusban Balaton Szupermaraton céges csapatban, áprilisban Vivicitta félmaraton - eredeti terv szerint 2 órán belüli idővel, de ma még nem hiszek ebben. Az edzőbácsim aszonnya kezjük az edzést a jövő héten; én ezt még korainak tartom, nem látom magam heti 3x erőltetett menetben így év végén, amikor teljesen ki vagyok pukkanva,de majd kiderül. Egyelőre élvezem a futogatást, ezen a héten ez lesz, fun run-ok - aztán majd minden alakul szépen.

Nektek is kellemes futást!

Szólj hozzá!

124

2011.11.13. 20:44 :: wannabeskinny

Le vagyok eresztve. Alig futok. Mindig adódik valami, ami miatt nem tudok. Egyszer a bokám megy ki, egyszer a fogamat műtik, egyszer mást... Tegnap, 2 nappal a legutóbbi feltárás után kimentem 20 percre trappolni. Az idő gyönyörű volt és bár friss volt a hegem, lesz@rtam, csak azt éreztem, mennem kell - és mentem. Nagyon jó volt. A legvégét meghúztam, jó tempóban nyomtam, de a hegem sajnos nagyon fájt, úgyhogy ma, bármennyire is szerettem volna menni, végül nem kockáztattam meg.

20-án mennem kéne a balatoni bulira, egy 10.5-öt tartanék reálisnak, de nyilván nem tudok eljutni. Kicsit furi érzés, hogy annyira azért nem frusztrál a dolog, sajnálom meg minden, de valahogy érzem, most pihennem kell. Az edzőmnek is mondtam, hogy januárig nem "dolgozom", januártól újult erővel jöhet az alapozás, a kemény edzések, de addig pihi, regenerálódás. Nem nagyon tudott mit kezdeni a kész ténnyel. Úgyhogy most (amikor épp nincs friss vágás rajtam) heti 2x5 km / 20-30 perc lazán.

Szólj hozzá!

123

2011.10.19. 18:00 :: wannabeskinny

Még mindig csak futogatok, mondjuk úgy heti kétszer. Hosszúakat is. Legutóbb (vasárnap) a Szigetre mentem 3 körre, amiből... ahm... lustaságból... (pszichés gyengeségből, ahogy edzőbá mondaná :D) csak 2.5 ment. Az első kör 32:45 lett, a második 32:46, aminél valamiért sokkal rosszabbat vártam... viszont a Margit-hídról lefelé kocogva kiment a bokám. Elég rendesen. Azért még elfutottam a kocsiig, de azóta ma futottam először.

Méghozzá a kisfiammal. Első közös futásunk volt. Az elején nagyon lelkes volt, a közepén nem annyira, a végén megint. Fölmászott az ölembe is és nagyon büszke volt, amikor megmutattam neki a hídról visszanézve, hogy mennyit is futottunk. Mennyit is? 1 km-t, jelentem! Teszt volt igazából a bokámnak, hogy mit bír - no meg a kölöknek, hogy mit szól. Egyelőre akar menni holnap is... de erről még meghallgatom a bokámat is holnap.

Szólj hozzá!

122

2011.10.11. 19:26 :: wannabeskinny

Ahh. Kicsit hanyagolom a blogot. A futást is. A félmaraton sokkal többet kivett belőlem, mint ahogy hittem. Azóta mindösszesen 12x futottam, köztük a SPAR maratonon céges váltóban az első 12.5 km-t. Valahogy nem jött az ihlet. Nem volt kedvem. A tegnapi volt az első futás, ami igazán jól esett - 28 perc csak, és még tegnap délután is kérdéses volt, hogy egyáltalán elindulok-e, annyira nem volt kedvem. Nagyon jól sült el. Jó, hogy vége ennek az eszeveszett melegnek, nagyon jó. A következő futást csütörtökre tervezem, 2 kört a Szigeten. Bébiszitter már van - már csak a kitartás kell, hogy elég legyen. November 20-án Balaton félmaraton, nem hiszem, hogy megjavítom az időmet, de valamiért úgy érzem, le kell, hogy fussam... és addig már csak 4-5 hét van hátra!

Össze kell szednem magam.

Szólj hozzá!

121

2011.09.07. 22:07 :: wannabeskinny

N21, 2011. szeptember 4.

Megvan. Megcsináltam. 2:14:40.

És élveztem minden percét. Na jó, a budai rakparti perceket nem annyira, de ott ittam először a kék szmötyiből (én ilyen műizékkel nem élek, fogalmam sem volt, mit tesz a kék szmötyi. Na most megtudtam...) - és a Szabadság-hídon már bolond csikó módjára vágtáztam. Onnantól minden lehetséges alkalommal ittam 1-2 pohárral.

A pancsikat is kihasználtam, a bugyimból is csorgott már a víz, annyiszor locsoltattam magam. A pesti rakparton már szuper volt, és onnantól minden egyes kilométerrel csak mégszuperebb. Eleinte még néztem a km-táblákat, kb. 3-ig - aztán már nem érdekelt, merre járok. Az órám volt a támpont, próbáltam osztani-szorozni, hogy megtudjam, hol lehetek (csak óra, se pulzusmérő, se footpod - ezeket azóta nem használom, mióta furát mutatott a Polar, szervizbe végül nem vittem, viszont ki is iktattam őket). A 17. km-nél már javában ült a köd az agyamon, és akkor jött még csak a Rettenetes Felüljáró - és nem értettem, mitől olyan rettenetes. Simán fölfutottam rá, elhaladtam a battyogók mellett és nem értettem, ők miért nem futnak. Na ott kaptam vérszemet. Az utolsó 3 km-en végre futottam. Rengeteg sporttárs mellett elhaladtam és szuperhősnek éreztem magam.

5:20 perccel teljesítettem túl a sajátmagamnak előírt időt. A célban nem voltam fáradt, viszont kb. 10 mp-ig boldog - aztán leginkább üres. Nincs már célom. Nincs már mit elérnem.

Persze ez nem tartott sokáig. A következő cél 2 óra alá nyomni a félmaratont. Edzővel lebeszélve. Következő félmaraton novemberben a balatoni. 2 óra alá legkésőbb a Vivicittán kell jutnom.

Életem első félmaratonja remek élmény volt. Új fejezetet nyitott az életemben. A félmaratonosat.

4 komment

120

2011.08.27. 14:00 :: wannabeskinny

Papp Kriszti most rajtol a VB-n 10K-n Daeguban. Futááááás, Kriszti, futáááááás!!! :)

Update Kriszti eredménye: 32:56.02, 16. hely. Gratula! :) (Defar nem fejezte be...?)

Szólj hozzá!

119

2011.08.27. 08:08 :: wannabeskinny

Tegnap este megvolt a verseny előtti utolsó hosszúm. 3 kör a szigeten. Nagyon-nagyon klassz futás volt, annak ellenére, hogy időt nem tudok, mert másfél körnél véletlenül kinyomtam az órám egy igen gyorsan a Szigetre érkező mentőautó miatt (aki végül elengedett - ha nem 100-zal érkezik a Szigetre, talán nem is hiszem, hogy meg kell állnom és nem nyúlok az órához... na mindegy). 49.30,1-et mutatott ekkor (mondjuk úgy 7.5 km-nél). A 3. körben pedig háromszor is megálltam frissíteni, jól lemostam magam, bevizeztem a hajam és ittam pár kortyot, és simán tudtam továbbmenni. Ennek azért van jelentősége, mert ilyen még sosem volt. Ha megálltam a kútnál, mindig teleittam magam és moccanni sem bírtam utána. Most viszont simán. Olyannyira, hogy a nyújtás után a Margit-hídon ismét kocogásba csaptam át a kocsimig (mivel a hídról nem láttam és megijedtem, hogy ellopták. De szerencsére csak megbújt egy furgon és egy másik kocsi között...). Az még olyan 500 m volt.

Ó, bárcsak így menne a félmaraton is jövő vasárnap!

Szólj hozzá!

118

2011.08.26. 11:53 :: wannabeskinny

Még 9 nap. Mostmár azért erősen fosok, ha ebbe belegondolok. Várom is, meg félek is. Nem is tudom, mitől. Attól valahogy nem, hogy a táv túl sok lesz... valahogy csak lefutom. A záróbusztól viszont néha megint jön a para, pedig az agyam tudja, hogy nem kellene, de valahogy mégis... csak hőség ne legyen... csak maradjon 30 alatt a hőmérséklet... mondjuk 25 fokon...

Mi vár rám addig: ma este 3 Sziget-kör. Hétfőn 8K váltogatás. Csütörtökön 5 km átmozgatás. És vasárnap... VERSENY!

Ma asszem átveszem a startcsomagot.

Szólj hozzá!

117

2011.08.22. 19:59 :: wannabeskinny

Rég voltam, de futok rendszeresen. Heti egy váltogatás (8 km), 2 hosszú (3 Sziget-kör) van a to do listán mostanában. 3-4 hete Balcsin voltam, ott csak egy edzésem volt csupán, egy laza 5 km, miután előtte való pénteken elájultam (igen, tudom, gáz) a Tescoban... mentő, bevarrták a fejem, volt minden, ami ilyenkor kell.

De jól vagyok, futok azóta is, még 2 hét és félmaraton. A gondolattól is összetojom magam. olyan tiszteletreméltó... félmaraton... ha lefutom (pláne, ha 140 percen belül), nagyon föl fogok nézni magamra!

Szólj hozzá!

116

2011.07.27. 13:20 :: wannabeskinny

Megvolt tegnap a 12K. Nagyondenagyon szuper kis futás volt. Mondanom sem kell, hogy az órám egyre megbízhatatlanabb - most köröket mértem és már az furcsa, hogy az első körnél (ami ugye a total is egyben az első kör végén) a távolság és az idő egyezik a total távolsággal és körrel - a sebesség viszont érdekes módon nem. Azt már meg sem említem, hogy az első kört (ami gyakorlatilag a kocsitól a Szigetig volt mérve) 7:59-es kilométerre sikerült kimérnie... valami nagyondenagyon nem stimmel a kütyümmel. És baromira sajnálom, és baromira bosszant is. Az lesz, hogy csak az időt fogom figyelembe venni (azt talán jól méri), a távokat, amiket futok, már nagyjából tudom, a kettőből meg ki tudom számolni a sebességet.

Na de tegnap. Először is Laci kollegámmal elfutottunk az Árpád-hídon át a Szigetre. Ez volt 1.21 km, 8 perces km-rel. A magic óra szerint. Innen mentünk egy kört szép kényelmesen, a budai oldalon csak, oda meg vissza. 4.86 km 6:33 pace. Ez is kb jó lehet. Aztán Laci levált, hazament, én meg fordultam a következő körre, amit gyorsabbra vettem (ha engem kérdeztek, szerintem mentem, mint a golyó :D) 4.95 km és 5:52 perc per km. Majd végül visszafutottam a kocsihoz, 1.33 km 6:06 perces km-rel. (Ami aztán tényleg fura, hogy pl. a 2. körnél az átlag sebességem 9.2 km/h, és a legjobb sebességem a körön belül 8.8 km/h... na ez hogy...? Ezt aztán tényleg nem értem. Lehet, hogy elviszem a héten Polar szervizbe a cuccot, itt van egy a Soroksárin, és megkérem a hozzáértőket, hogy magyarázzák el, mit mutat a kijelző, mert a leírás alapján azt, amit föntebb írtam, de annak nincs értelme... Hátha csak én nézek be valamit folymatosan!)

All in all nagyon jót futottam tegnap, csak úgy suhantam a sötétben és azt éreztem, enyém a világ.

Update Kimentem a Polar szervizbe. A szervizes srác pont ebédelt valamerre, holnap kell visszamennem, de az eladó srác is furcsának találta a tényt, hogy az első kör végén a total és a körsebességek különbözőek, holott az idők és a távok megegyeznek... A végén még kiderül, hogy tényleg beteg a Polarom és nem csak én vagyok hisztis :( )

Szólj hozzá!

115

2011.07.25. 19:13 :: wannabeskinny

A hétvégén nagyon durván Prefontaine-fan lettem. Más se megy a lejátszóban azóta sem, mint a Prefontaine és a Without Limits és egyszerűen nem tudom őket megunni. Bele is lendültem a hétvégén a futásba - végülis volt csütörtökön vacsi és mivel így a kocsit a cégnél hagytam aznap estére, úgy döntöttem, másnap befutok az irodába, így előrehozom a hétvégi hosszút (12K) és majd vasárnap váltogatok. Az irodába futás így sikerült:

Max HR: 189 (103%)
Avg HR: 153 (83%)
Idő: 01:16:17
Távolság: 12,01 km
Max pace: 05:30 min/km
Avg pace: 06:21 min/km
Lefutott energia: 714 kcal

Isteni kis futás volt, csak azt sajnáltam, hogy végül megérkeztem. Ezzel a tempóval ilyen klassz időben a világ végére is el bírnék futni, azt hiszem.

Aztán jött a szombat. A Prefontaine film. Teljesen megkergültem és pihenés helyett aszontam magamnak, ma fogok váltogatni. Neki is indultam 6-kor - aztán a második gyorsulásnál úgy döntöttem, mégsem kéne váltogatni. Átalakítottam az edzést és sima, normál tempójú 5K-t csináltam belőle. Eredmények:

Max HR: 167 (91%)
Avg HR: 156 (85%)
Idő: 30:52,0
Távolság: 5,01 km
Max pace: 05:12 min/km
Avg pace: 06:09 min/km
Lefutott energia: 300 kcal

Aztán persze nem hagyott nyugodni a lelkiismeret. Hogy én milyen puhapöcs vagyok. Addig-addig téptem magam, míg 8-kor nekivágtam a váltogatásnak is. A feladat most 5:40 gyors és 6:20 lassú volt. Eredmények:

Max HR: 175 (95%)
Avg HR: 158 (86%)
Idő: 48:53,4
Távolság: 8,02 km
Max pace: 05:08 min/km
Avg pace: 06:05 min/km
Lefutott energia: 487 kcal

Végül vasárnap reggel elmentem a Rákos-patak parti futókkal egy fun run-ra. Az igazat megvallva ott jöttem rá, hogy bizony el vagyok fáradva, pedig este nagyon elmentem volna egy igazán hosszú futira. De már reggel éreztem, hogy nem kellene. A RPPF-kal egy jó 7 km-t mentem, door-to door, kind of. Klassz volt, most először merészkedtem a sínen túlra és irigykedve láttam, hogy náluk van aszfalt és jó hosszú a patakpart...

A 30. heti tervem így alakul: holnap 12 km, csütörtökön váltogatás 8 km, pénteken lehet, hogy egy gyors 5 km és szombaton tutira lesz egy hosszúm, még nemtom mennyi. A holnapi 12K-t már nagyon várom, szívem szerint már most kapnám a cipőmet, de hát nem így megy ez...

Na jó. Most fürdés és Pre. Jóccaka!

Szólj hozzá!